Impact van septische shock en amputatie op het rijvermogen: Wat te verwachten.


Uit de recente "Pano"-reportage "Kwaad bloed" is gebleken dat jaarlijks ruw geschat 41 000 Belgen te maken krijgen met sepsis, in de volksmond ook bekend als bloedvergiftiging.

Voor mensen die door deze aandoening worden getroffen, kunnen de gevolgen erg zwaar zijn. Ze verliezen soms ledematen, omdat die tijdens de sepsis te weinig zuurstof kregen. Dan is een amputatie soms onvermijdelijk. Het hersteltraject na zo'n medisch noodgeval kan lang en confronterend zijn. Een van de vragen die je jezelf misschien wel stelt, is: "Hoe zal het rijvermogen worden beïnvloed door deze gebeurtenissen?" of "Kan ik nog steeds autorijden na een amputatie?" Laten we dat eens nader bekijken.

Impact amputatie op rijgeschiktheid

Het herstelproces na een amputatie kan enige tijd duren en omvat fysiotherapie om kracht en evenwicht te herwinnen, het aanleren van nieuwe bewegingspatronen en als een ledemaat is geamputeerd, het leren omgaan met protheses.

Afhankelijk van welk lichaamsdeel is geamputeerd, kunnen er verschillende auto-aanpassingen noodzakelijk zijn om weer te kunnen autorijden.

Met een rijgeschiktheidstest beoordeelt het multidisciplinair team van CARA of u op een veilige en verantwoorde manier aan het verkeer kunt deelnemen. En of u een auto goed kunt bedienen en besturen. Lukt dit niet? Dan zal het team samen met u onderzoeken of uw beperking gecompenseerd kan worden door een training (rijlessen), door technische aanpassingen aan uw voertuig (bv. gas en/of rem aan het stuur, stuurbol met bedieningsfuncties, etc.) of door een orthopedisch hulpmiddel. Een rijgeschiktheidstest is niet hetzelfde als een praktijkexamen. 

 Wat te verwachten van Abeco Mobility

Bij Abeco Mobility begrijpen we de uitdagingen die deze situaties met zich meebrengen.            Als toonaangevend bedrijf in de wereld van autoaanpassingen, hebben we een scala aan oplossingen om mensen met verminderde mobiliteit te helpen. Van handbedieningen voor gas en rem, draaizetels, bodemverlagingen, pedaalaanpassingen tot op maat gemaakte voertuigen voor rolstoelvervoer en systemen voor rolstoelverankering, we hebben het allemaal.

Uw mobiliteit is onze uitdaging! We streven ernaar om veilige en functionele oplossingen te bieden die het mogelijk maken voor mensen met een amputatie om weer achter het stuur te kruipen.

We staan klaar om u verder te helpen op uw weg naar herstel en onafhankelijkheid. Als u meer wilt weten over onze diensten of als u een demonstratie wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of ons te bellen op +32 (0)56 70 56 08.

Conclusie

Amputaties na een septische shock kunnen zeker een impact hebben op uw rijgeschiktheid, maar met de juiste ondersteuning en aanpassingen kunt u uw mobiliteit terugwinnen. Bij Abeco Mobility zijn we er om u te helpen navigeren bij deze uitdagingen.

Abeco Mobility, uw partner in aangepaste mobiliteitsoplossingen.

Contacteer Ons Abeco Mobility - Specialist in auto-aanpassingen en vervoer voor personen met een beperking | Abeco Mobility

Contacteer Ons Abeco Mobility - Specialist in auto-aanpassingen en vervoer voor personen met een beperking | Abeco Mobility

Contacteer ons voor meer informatie of om een afspraak te maken.

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd in een demonstratie? Laat het ons weten!

+30

jaar ervaring