10 manieren om je auto aan je specifieke noden aan te passen


In een wereld waarin mobiliteit van groot belang is, wil Abeco Mobility ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot veilige en comfortabele verplaatsingsmogelijkheden. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat uw mobiliteit gewaarborgd wordt. In dit artikel ontdek je 10 manieren om je auto aan je specifieke noden aan te passen.

1. Rolstoelliften

Oplossingen voor het vervoeren van een rolstoel zijn aangepast aan de wagen en de specifieke behoefte. Kofferbakliften zijn een uitstekende keuze voor zij die de rolstoel in en uit de auto moeten tillen. Rolstoelplateauliften zijn speciaal ontworpen om het transport van een persoon in zijn/haar rolstoel mogelijk te maken.

2. Rolstoelverankeringssystemen

Het veilig vastzetten van een rolstoel tijdens het rijden is cruciaal. Rolstoelverankeringsystemen bieden hier een handige oplossing. Bij Abeco Mobility bieden we systemen die zowel de rolstoel als de gebruiker veilig op hun plaats houden.

3. Draaizetels

Een autoaanpassing voor mensen die niet in een rolstoel kunnen/willen vervoerd worden. Draaizetels kunnen naar buiten draaien en eventueel zakken, waardoor het in- en uitstappen  vergemakkelijkt wordt.

4. Gas en rem aan het stuur

Deze auto modificaties geven bestuurders met een beperking aan de onderste ledematen de mogelijkheid om het gaspedaal en de remmen met hun handen te bedienen.

5. Bodemverlagingen

 Bodemverlagingen zijn specifiek ontwikkeld om een auto rolstoeltoegankelijk te maken en vormen een alternatief voor een rolstoelplateaulift. Door de vloer van de auto achteraan te verlagen, kan de rolstoelgebruiker gemakkelijker in en uit de auto rijden om vervoerd te worden.

6. Pedaalaanpassingen

Pedaalaanpassingen zijn bedoeld voor bestuurders die, omwille van hun gestalte of fysieke beperking, moeite hebben om het standaard gas- en rempedaal te bedienen. Met deze aanpassingen kan de besturing van het voertuig mogelijk worden gemaakt.

7. Rolstoelvriendelijke minibus

Voor het gelijktijdig vervoer van meerdere rolstoelgebruikers. Deze grotere voertuigen kunnen een combinatie van meerdere rolstoelplaatsen en zitplaatsen bieden.

8. Oprijgoten

Oprijgoten vormen een eenvoudige maar doeltreffende manier om een rolstoel mee te nemen in de wagen. Ze zijn robuust en duurzaam, en kunnen gemakkelijk worden opgeborgen of weggenomen wanneer ze niet nodig zijn.

9. Totaaloplossingen voor zelfrijsituaties

Abeco Mobility biedt een reeks aanpassingen die het voor rolstoelgebruikers mogelijk maken om helemaal zelfstandig zelf te rijden, d.m.v. aangepaste bedieningselementen en geautomatiseerd maatwerk.

10. Specifieke uitrusting

Tot slot bieden we specifieke auto uitrusting voor rolstoelgebruikers aan, zoals aangepaste veiligheidsgordels en hoofdsteunen voor een betere ondersteuning en comfort.

Bij Abeco Mobility is het onze missie om ervoor te zorgen dat uw mobiliteit gewaarborgd wordt. Elke aanpassing die we bieden, van de kleinste tot de grootste, is ontworpen om het leven van rolstoelgebruikers gemakkelijker en veiliger te maken. Comfortabele rolstoelauto's zijn wat ons betreft geen luxe, maar een noodzaak.

Nog vragen over autoaanpassingen voor rolstoelgebruik? Neem gerust contact met ons op via +32 (0)56 70 56 08 of mobility@abeco.be of bezoek ons op Deerlijksesteenweg 101, 8530 Harelbeke, België.

Abeco Mobility, uw partner voor veilige auto aanpassingen. Want uw mobiliteit, is onze uitdaging!

Meest Recente Posts

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd in een demonstratie? Laat het ons weten!

+30

jaar ervaring