De beste rolstoellaadsystemen voor je auto


Het vervoeren van een rolstoel in je auto kan een uitdaging zijn, vooral als je niet beschikt over het juiste rolstoellaadsysteem. Bij Abeco Mobility helpen we je graag verder om je ideale oplossing te vinden.

Wat zijn de mogelijkheden?

Rolstoellaadsystemen zijn ontworpen om het laden en lossen van een rolstoel in en uit een voertuig te vereenvoudigen. Ze variëren van systemen die een beetje spierkracht vereisen, tot volledig geautomatiseerde systemen die al het werk voor je doen.

Er zijn verschillende systemen beschikbaar, waaronder oprijplaten, kofferbakliften en laadrobots in combinatie met een automatisatie van de (schuif)deur. De keuze van het systeem hangt sterk af van de behoeften en het budget van de gebruiker.

Oprijplaten

Oprijplaten zijn ideaal voor rolstoelgebruikers die hun rolstoel in en uit hun voertuig willen rijden. Deze systemen zijn vooral nuttig voor mensen die nog een zekere stapfunctie/evenwicht hebben.

Kofferbakliften

Voor grotere rolstoelen of scooters zijn kofferbakliften een uitstekende optie. Deze liften zijn vaak gemonteerd aan de achterkant van het voertuig en kunnen de rolstoel of scooter moeiteloos optillen en in het voertuig plaatsen.

Laadrobots met automatisatie van de (schuif)deur

Deze systemen zijn vooral gericht op actieve rolstoelgebruikers die hun manuele/actieve rolstoel zonder hulp van derden in en uit hun voertuig moeten zien te krijgen. Vooral bij zelfrijsituaties kunnen deze oplossingen soelaas bieden.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Bij de aanschaf van het juiste laadsysteem zijn er enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden. Denk aan de afmetingen en het gewicht van de rolstoel, de beschikbare ruimte in het voertuig en het budget.

Afmetingen en gewicht van de rolstoel

Het is belangrijk om te kiezen voor een systeem dat het gewicht van je rolstoel aankan. Hierbij is het raadzaam wat marge te nemen om de lift niet continue op het maximale vermogen te laten werken.

Beschikbare ruimte in het voertuig

Sommige laadsystemen nemen meer ruimte in beslag dan andere, dit gaat soms wel ten koste van 1 of meerdere zitplaatsen. Zorg ervoor dat je een systeem kiest dat past bij de beschikbare ruimte in je voertuig.

Budget

De prijzen van rolstoellaadsystemen variëren sterk. Bepaal je budget van tevoren en houd je daaraan bij de keuze van het systeem.

Bij Abeco Mobility bieden we een verscheidenheid aan rolstoellaadsystemen voor auto's. We realiseren ons dat elke rolstoelgebruiker uniek is en daarom bieden we maatwerkoplossingen aan. Onze systemen en rolstoelauto-accessoires zijn ontworpen om een veilig transport van rolstoelen te garanderen.

We hebben een team van deskundige medewerkers die je kunnen helpen bij het kiezen van het juiste systeem dat past bij je individuele behoeften en budget. 

Voor meer informatie of vragen, neem gerust contact met ons op via mobility@abeco.be of bel naar +32 (0)56 70 56 08.

Abeco Mobility, jouw mobiliteit, onze uitdaging!

Meest Recente Posts

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd in een demonstratie? Laat het ons weten!

+30

jaar ervaring